De inschrijfperiode van CmK III is voorbij.
Scholen die zich hebben ingeschreven krijgen vóór 18 juli as bericht of hun inschrijving zal worden gehonoreerd.

Wil je ook meedoen aan CmK? Houd dan deze website in de gaten! Vanaf mei 2023 kunnen scholen zich weer inschrijven. Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief of ons volgen op Facebook. Lees hieronder alvast alles over CmK III.

Tekst gaat verder onder afbeelding
Afbeelding bij Inschrijven voor CmK III
bijschrift: Fotografie: Merel ten Elzen

Over CmK en de rol van Rijnbrink

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de provincie Overijssel vinden het erg belangrijk dat alle leerlingen in het (speciaal) basisonderwijs toegang hebben tot kwalitatief goed cultuuronderwijs. Daarom stellen het ministerie en de provincie geld beschikbaar door middel van het programma CmK.  Voor 21 kleine en middelgrote gemeenten in Overijssel is Rijnbrink penvoerder van het programma. Dit betekent dat Rijnbrink het aanspreekpunt is voor alle scholen binnen dit gebied. Hoe we daar aan willen werken lees je in het projectplan CMK 2021-2024.

Inschrijving door scholen

In 2022 kunnen scholen zich bij Rijnbrink inschrijven om mee te doen aan CmK. Je hoeft hiervoor als school geen subsidieaanvraag meer in te dienen of tijdrovende verantwoordingen te schrijven. De cultuurcoach of bovenschools ICC’er kent alle scholen en kan helpen bij de inschrijving. Een lijst met alle cultuurcoaches per gemeente vind je hier.

Meedoen is heel makkelijk! Voor een school staat er een geldbedrag (in de vorm van een voucher) klaar die kan worden ingezet voor cultuureducatie. Als een school deel wil nemen aan CmK, kan de school in het inschrijfsysteem aangeven hoe ze de beschikbare voucher precies (in dat schooljaar) wil besteden.

 

Waarvoor kan een school de voucher gebruiken?

Afhankelijk of de school al wel/niet eerder aan CmK heeft meegedaan, kan het geldbedrag (in de vorm van een voucher) ingezet worden voor verschillende onderdelen:

  • Een leerlijn die reeds door de school is ontwikkeld binnen CmK I of CmK II borgen
  • Een leerlijn die reeds ontwikkeld is tijdens CmK I of CmK II implementeren: de volledige lijst met ontwikkelde CmK leerlijnen/projecten is hier te vinden. (Wijzigingen voorbehouden in komende schooljaren
  • Deelname aan de Xpeditie Cultuureducatie
  • Bij- en nascholing op het gebied van cultuureducatie, bekijk het aanbod hier
  • Entree en een tegemoetkoming in de vervoerskosten bij bezoek aan een voorstelling of expositie van een instelling uit de Overijsselse Basisinfrastructuur

 

Instellingen uit de Overijsselse Basisinfrastructuur zijn:

1. Museum De Fundatie

2. De Nieuwe Oost

3. Theater Sonnevanck

4. De Nederlandse Reisopera

5. Introdans

6. Toneelgroep Oostpool

7. Phion

8. Gogbot

9. Tetem

10. Theatergroep de Jonge Honden

11. Theater Gnaffel

12. Jansen en de Boer

Bekijk Overijsselse_Basisinfrastructuur_.pdf voor de mogelijkheden voor schooljaar 2022-2023.

Hoeveel geld krijgt een school?

Het voucherbedrag waar een school recht op heeft, is afhankelijk van de grootte van de school én of de school al eens eerder aan CmK heeft deelgenomen. Zie hieronder de bedragen:

Spoor 1 (Bestaande CmK scholen)

< 125 leerlingen: € 2.500,-

125 - 300 Leerlingen: € 3.500,-

301 > leerlingen: € 4.500,-

Spoor 2 (Nieuwe scholen)

< 125 leerlingen: € 4.500,-

125 - 300 Leerlingen: € 5.500,-

301 > leerlingen: € 6.500,-

Schoolvolgsysteem Evi

Rijnbrink heeft besloten om schoolvolgsysteem Evi aan iedere school in het werkgebied van Rijnbrink aan te bieden. Het is gratis en eenvoudig in gebruik. Lees er alles over op deze pagina

Meer weten over CmK? Bekijk hier de CMK III Gids

Team Cultuureducatie Rijnbrink wenst alle Overijsselse kinderen en hun leerkrachten een inspirerende en plezierige CmK III tijd toe!

Hier een of meerdere adviseurs