• Primair onderwijs
  • Speciaal onderwijs

Met de leerlingen naar Overijssels cultuuraanbod op professionele locaties!

Rijnbrink gaat de komende jaren, in het kader van de subsidieregeling CmK III, scholen uit het primair basisonderwijs (in de 21 kleine en middelgrote gemeenten uit Overijssel) de mogelijkheid geven om aanbod van de instellingen uit de Overijsselse Basisinfrastructuur te bezoeken. Dat zijn: Museum De Fundatie, De Nieuwe Oost, Theater Sonnevanck, De Nederlandse Reisopera, Introdans, Toneelgroep Oostpool, Phion, Gogbot en Tetem. De instellingen hebben niet allemaal (ieder jaar) voorstellingen of exposities voor het primair onderwijs beschikbaar. Het aanbod zal per jaar verschillen.

Tekst gaat verder onder afbeelding
Door
Rijnbrink Cultuureducatie
Publicatiedatum
Afbeelding bij Met de leerlingen naar Overijssels cultuuraanbod op professionele locaties!
Fotografie: Merel ten Elzen

Ze maken voorstellingen en exposities die het meest tot hun recht komen als kinderen ze kunnen beleven in een professioneel theater of een museale setting. Als die theaters of locaties niet in de buurt liggen, kan busvervoer het makkelijker maken om er tóch naartoe te gaan.

Scholen kunnen een deel van hun CmK-voucher gebruiken voor de entreekosten van zo’n voorstelling of expositie. De provincie heeft daarnaast op jaarbasis een beperkt budget beschikbaar gesteld voor het vervoer van school ernaar toe. Scholen die nog niet eerder hebben meegedaan aan CmK (spoor 2) krijgen, onder voorwaarden, het busvervoer vergoed. Scholen die al eerder meededen (spoor 1) kunnen de vervoerskosten gedeeltelijk vergoed krijgen. Let op: de bijdrage in het vervoer geldt voor scholen die buiten een cirkel van 15 kilometer van de toegewezen speellocatie liggen.

Download onderaan deze pagina alle informatie over het aanbod voor schooljaar 2021/2022.

Je kunt je aanmelden via het inschrijfsysteem dat vanaf 1 juni beschikbaar is. Wanneer je een deel van de voucher in wil zetten voor een voorstelling of expositie, geef je zowel een eerste als een tweede keuze op. Op basis van het aantal aanmeldingen wordt door de instellingen een haalbare indeling gemaakt.

De entreekosten staan vermeld per activiteit, net als het maximum aantal leerlingen dat de voorstelling of expositie kan bezoeken. Zo kun je berekenen hoeveel budget je nodig hebt uit de voucher. Of je dit jaar in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in het vervoer hangt af van of je wel of niet eerder hebt deelgenomen aan een CmK-traject. Nieuwe scholen (spoor 2) hebben voorrang. Inschrijvingen worden in volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Het aantal scholen dat jaarlijks kan deelnemen is gelimiteerd.

Hier een of meerdere adviseurs