• Primair onderwijs
  • Speciaal onderwijs

Met de leerlingen naar Overijssels cultuuraanbod op professionele locaties!

Rijnbrink gaat de komende jaren, in het kader van de subsidieregeling CmK III, scholen uit het primair basisonderwijs (in de 21 kleine en middelgrote gemeenten uit Overijssel) de mogelijkheid geven om aanbod van de instellingen uit de Overijsselse Basisinfrastructuur te bezoeken. Dat zijn: Museum De Fundatie, De Nieuwe Oost, Theater Sonnevanck, De Nederlandse Reisopera, Introdans, Toneelgroep Oostpool, Phion, Gogbot en Tetem. De instellingen hebben niet allemaal (ieder jaar) voorstellingen of exposities voor het primair onderwijs beschikbaar. Het aanbod zal per jaar verschillen. Download onderaan deze pagina alle informatie over het aanbod voor schooljaar 2021/2022.

Tekst gaat verder onder afbeelding
Door
Rijnbrink Cultuureducatie
Publicatiedatum
Afbeelding bij Met de leerlingen naar Overijssels cultuuraanbod op professionele locaties!
Fotografie: Merel ten Elzen

Ze maken voorstellingen en exposities die het meest tot hun recht komen als kinderen ze kunnen beleven in een professioneel theater of een museale setting. Als die theaters of locaties niet in de buurt liggen, kan busvervoer het makkelijker maken om er tóch naartoe te gaan.

Scholen kunnen een deel van hun CmK-voucher gebruiken voor de entreekosten van zo’n voorstelling of expositie. De provincie heeft daarnaast op jaarbasis een beperkt budget beschikbaar gesteld voor het vervoer van school ernaar toe. Scholen die nog niet eerder hebben meegedaan aan CmK (spoor 2) krijgen, onder voorwaarden, het busvervoer vergoed. Scholen die al eerder meededen (spoor 1) kunnen de vervoerskosten gedeeltelijk vergoed krijgen. Let op: de bijdrage in het vervoer geldt voor scholen die buiten een cirkel van 15 kilometer van de toegewezen speellocatie liggen.

De entreekosten staan vermeld per activiteit, net als het maximum aantal leerlingen dat de voorstelling of expositie kan bezoeken. Zo kun je berekenen hoeveel budget je nodig hebt uit de voucher. Of je dit jaar in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in het vervoer hangt af van of je wel of niet eerder hebt deelgenomen aan een CmK-traject. Nieuwe scholen (spoor 2) hebben voorrang. Inschrijvingen worden in volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Het aantal scholen dat jaarlijks kan deelnemen is gelimiteerd.Je kunt je aanmelden via het inschrijfsysteem dat vanaf 1 juni beschikbaar is. Wanneer je een deel van de voucher in wil zetten voor een voorstelling of expositie, geef je zowel een eerste als een tweede keuze op. Op basis van het aantal aanmeldingen wordt door de instellingen een haalbare indeling gemaakt.

Busvervoer

Om het vervoer zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, kun je contact opnemen met een vervoerder uit de buurt. Hier tref je de gegevens:

Midden Overijssel/Salland

TCR Tours - Contact Anita van der Meer - T: 0572-353535 of mail

Brinker - Contact Kim Brinker - T: 0548-616300 of mail

Kop van Overijssel/Zwolle 

Southwest Tours - Contact R. Veenhuis/L. Roelofs - T: 0529-434444 of mail

Gebo Tours - Contact Lars Gruben - T: 0529-481234 of mail

Ijssel Tours - Contact Anco Nijenhuis - van Duuren - T: 038 4971702 of mail

Elbo bus - Contact Karin Smit - T: 0572-391439 of mail

Twente

Ter Beek Reizen - Contact H. Nolte - T: 0546-621379 of mail

Brookhuis - Contact Koen Ziemerink - T: 088-4607050 of mail

Ter Doest - Contact Harmen Jan Overmars - T: 0547-333368 of mail

Hier een of meerdere adviseurs