• Primair onderwijs

Gezocht: pilotscholen om vernieuwde theaterleerlijn Klassespel te testen

Klassespel is een doorlopende theaterleerlijn in een digitale leeromgeving voor alle groepen van het primair onderwijs. De leeromgeving is door het Theaterschip ontwikkeld in het kader van CmK. Klassespel bestaat alweer een aantal jaren en is aan een opfrisbeurt toe. Zo wordt de leerlijn o.a. uitgebreid met een online training voor leerkrachten. Het vernieuwde Klassespel willen we graag testen, samen met leerkrachten. Wij zoeken voor de periode maart/april 2021 een school die daarbij willen helpen! Wil jij meedoen? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op.

Tekst gaat verder onder afbeelding
Publicatiedatum
Afbeelding bij Gezocht: pilotscholen om vernieuwde theaterleerlijn Klassespel te testen
Fotografie: Merel ten Elzen

Voor groep 1 t/m 8

Deze leeromgeving is geschikt voor alle vormen van het primair onderwijs en is toe te passen in de groepen 1 t/m 8. Het biedt leerkrachten een handige tool om zelf aan de slag te gaan met theater in de klas. Klassespel is ontwikkeld in samenwerking met basisscholen en theaterdocenten en sluit daardoor goed aan bij de praktijk van alledag.

Makkelijk in te passen

Voor de meeste scholen geldt dat zij een doorlopende leerlijn in de bestaande structuur van het onderwijssysteem willen kunnen implementeren. De doorlopende theaterleerlijn sluit dan ook aan op bestaande structuren, terugkomende projecten en hebben een koppeling met andere vakken. Door de korte oefeningen die uit te voeren zijn in de klas is Klassespel makkelijk in te passen in het programma.

Wat houdt dat in voor leerkrachten?

Je neemt deel aan de nieuwe online training Klassespel (theater in de klas) voor leerkrachten.

Je geeft een aantal nieuwe/aangepaste lessen uit Klassespel in de eigen klas.

Het is mogelijk een theaterdocent (i.s.m. de leerkracht) een aantal voorbeeldlessen in de klas te laten geven.

De ervaringen uit de bovenstaande activiteiten worden met ons gedeeld via (online) gesprekken.

Wat krijg je ervoor terug?

Je wordt getraind in het werken met theater in de klas.

Je werkt samen met een theaterdocent.

Een nieuwe versie van de digitale leerlijn Klassespel. Deze sluit goed aan bij de doelgroep en bevat opdrachten waar jullie als leerkrachten meteen wat aan hebben in de klas.

Wij zoeken…

… een school waarvan 3 of 4 leerkrachten mee willen doen: de voorkeur gaat uit naar een combinatie van leerkrachten uit verschillende bouwen.

Uiteraard zijn er geen kosten aan verbonden.

Hier een of meerdere adviseurs