Hoera voor Máxima!

Vandaag (op 17 mei 2021) wordt H.M. Koningin Máxima 50 jaar. Speciaal voor haar verjaardag heeft Musidesk Rijnbrink een compositie voor jeugdorkesten gemaakt. Het is een ode aan Máxima, die zich al jarenlang inzet voor muziekonderwijs en erevoorzitter is van Méér Muziek in de Klas. De titel van het stuk: Hoera voor Máxima.

Tekst gaat verder onder afbeelding
Publicatiedatum
Afbeelding bij Hoera voor Máxima!
Foto: Frank Vergoossen

De muziek is ingespeeld door het Oost Gelders Jeugdorkest. Dit is een harmonieorkest met jonge en talentvolle musici in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar. Het stuk is ingezongen door schoolkinderen uit groep 3 t/m 8 van Kindcentrum De Breede Hei uit Amersfoort. De tekst van het lied gaat over H.M. Koningin Máxima. Hieronder een kort stukje uit de tekst.

“Laat je horen dans en swing
Muziek zit in je hart en in je bloed
Als je het voelt, dan is het goed
Dus zing en speel maar, speel en zing
Voor onze muzikale koningin” 

Voor jeugdorkesten én voor in de klas!

Het muziekstuk is bedoeld voor beginnende en gevorderde jeugdorkesten. Daarnaast is het stuk goed te gebruiken voor in de klas tijdens de muziekles, want er zit ook tekst bij. De opname en het repertoire zijn gratis te downloaden op: www.musidesk.nl/hoeravoormaxima

Mogelijk gemaakt door:

Het hele project is een initiatief van Musidesk Rijnbrink. Tekst en muziek was in handen van Jeroen Schipper. In 2019 won hij de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Ook is hij bekend van de liedjes van 123ZING (o.a. Banaan) en het Kindermuziekweeklied 2021. Het arrangement heeft Elna Lerk – de Wolf voor haar rekening genomen. Zij is op meerdere scholen actief als vakleerkracht muziek (o.a. op het Kindcentrum De Breede Hei) en arrangeert vaker voor Jeroen Schipper.

Meer over Musidesk lees je op de website.

Hier een of meerdere adviseurs