• Voorgezet onderwijs

Hoveniers van Proeftuin Overijssel stellen zich voor

Alle Proeftuinen van Proeftuin Overijssel worden begeleid door een zogenaamde Hovenier (procesbegeleider). Deze kunstprofessional haalt de onderzoeksvraag in een klas op en organiseert en beheert het hele project, waaronder het benodigde leerlingenvervoer, waardoor je hier als school geen omkijken naar hebt. Alle soorten scholen in het voortgezet onderwijs kunnen meedoen aan Proeftuin Overijssel. Hieronder stellen onze Hoveniers zich aan je voor.

Tekst gaat verder onder afbeelding
Publicatiedatum
Afbeelding bij Hoveniers van Proeftuin Overijssel stellen zich voor
Hovenier Kiki Vos de Wael. Foto: Lenneke Lingmont

Kiki Vos de Wael

"Hallo. Ik ben Kiki Vos de Wael, als kunstenaar opgeleid, daarna docent Beeldend geworden en heb vervolgens 20 jaar lang als educator bij Museum Boijmans Van Beuningen en Museum CODA gewerkt. Mijn missie als Hovenier van de Proeftuinen is om met de jongeren diep in de aarde te wroeten en zo hun verlangens en vragen op te graven. Of het nou een beerput is of een pot met goud, het is voor mij allemaal even waardevol. Als we het gevoel hebben: JA!, dit is interessant, gaan we daarmee onderzoekend door het culturele veld struinen. Dan ben ik tevreden."

Elin Groot Rouwen

"Hoi! Mijn naam is Elin Groot Rouwen. Sinds juni 2021 ben ik werkzaam als Hovenier voor de Proeftuinen. De kunst van het vragen stellen leerde ik op de opleiding Journalistiek, daarna heb ik me vooral bezig gehouden met de impact van media en technologie in het onderwijs. Ik heb enorm veel zin om samen met jongeren vraagstukken te verkennen waarbij kunst dient als voedingsbodem. Buiten de eigen kaders kijken en tot nieuwe inzichten komen. Niet denken 'dat kan niet', maar vooral 'hoe dan wel'? Ik kijk ernaar uit om samen met de leerlingen te mogen zaaien en te oogsten!"

Hier een of meerdere adviseurs