• Primair onderwijs

Inschrijven voor CmK III in de maand juni

De nieuwe beleidsperiode Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK III) gaat weer van start. De periode loopt van 2021-2024. Het CmK programma stelt scholen in de gelegenheid om aan de slag te gaan met mooie cultuureducatieprojecten. In de maand juni 2021 kunnen scholen zich inschrijven. Lees hieronder alles over CmK III en hoe en waarvoor een school zich kan inschrijven.

Tekst gaat verder onder afbeelding
Publicatiedatum
Afbeelding bij Inschrijven voor CmK III in de maand juni
Fotografie: Merel ten Elzen

Over CmK en de rol van Rijnbrink

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de provincie Overijssel vinden het erg belangrijk dat alle leerlingen in het (speciaal) basisonderwijs toegang hebben tot goed en uitdagend cultuuronderwijs. Daarom stellen ze geld beschikbaar door middel van het programma CmK. Voor 21 kleine en middelgrote gemeenten in Overijssel is Rijnbrink penvoerder van het programma. Dit betekent dat Rijnbrink het aanspreekpunt is voor alle scholen binnen dit gebied.

Inschrijving door scholen

Vanaf 1 juni 2021 kunnen scholen zich bij Rijnbrink inschrijven om mee te doen aan CmK. Je hoeft hiervoor als school geen subsidieaanvraag meer in te dienen of tijdrovende verantwoordingen te schrijven. De cultuurcoach of bovenschools ICC’er kent alle scholen en kan helpen bij de inschrijving. Een lijst met alle cultuurcoaches per gemeente vind je hier.

Meedoen is heel makkelijk! Voor elke school staat vanaf 1 juni een geldbedrag (in de vorm van een voucher) klaar dat de scholen kunnen inzetten voor cultuureducatie. Als een school deel wil nemen aan CmK, kan de school in het inschrijfsysteem aangeven hoe ze de beschikbare voucher precies (in dat schooljaar) wil besteden.

Hier vind je het inschrijfsysteem.

Waarvoor kan een school de voucher gebruiken?

Afhankelijk of de school al wel/niet eerder aan CmK heeft meegedaan, kan het geldbedrag (in de vorm van een voucher) ingezet worden voor verschillende onderdelen:

- Een leerlijn die reeds door de school is ontwikkeld binnen CmK I of CmK II borgen

- Een leerlijn die reeds ontwikkeld is tijdens CmK I of CmK II implementeren: de volledige lijst met ontwikkelde CmK leerlijnen/projecten is hier te vinden

- Bij- en nascholing op het gebied van cultuureducatie, bekijk het aanbod hier

- Een voorstelling of expositie: entree en (de helft van) de vervoerskosten van een instelling uit de Overijsselse Basisinfrastructuur

- Deelname aan de Xpeditie Cultuureducatie

Instellingen uit de Overijsselse Basisinfrastructuur zijn:

1. Museum De Fundatie

2. De Nieuwe Oost

3. Theater Sonnevanck

4. De Nederlandse Reisopera

5. Introdans

6. Toneelgroep Oostpool

7. Phion

8. Gogbot

9. Tetem

Bekijk hier alle mogelijke voorstellingen waarvoor de voucher ingezet kan worden.

Hoeveel geld krijgt een school?

Het voucherbedrag waar een school recht op heeft, is afhankelijk van de grootte van de school én of de school al eens eerder aan CmK heeft deelgenomen. Zie hieronder de bedragen:

Spoor 1 (Bestaande CmK scholen)

< 125 leerlingen: € 2.500,-

125 - 300 Leerlingen: € 3.500,-

301 > leerlingen: € 4.500,-

Spoor 2 (Nieuwe scholen)

< 125 leerlingen: € 4.500,-

125 - 300 Leerlingen: € 5.500,-

301 > leerlingen: € 6.500,-

Schoolvolgsysteem Evi

Rijnbrink heeft besloten om schoolvolgsysteem Evi aan iedere school in het werkgebied van Rijnbrink aan te bieden. Het is gratis en eenvoudig in gebruik. Lees er alles over op deze pagina

Meer weten over CmK? Download dan de CmK III GIDS onderaan de pagina.

Team Cultuureducatie Rijnbrink wenst alle Overijsselse kinderen en hun leerkrachten een inspirerende en plezierige CmK III tijd toe!

Hier een of meerdere adviseurs