Nieuwsgierigheid en verwondering in de beeldentuin

Woensdag 18 mei vond in de prachtige beeldentuin in Witharen de Xpeditie Cultuureducatie plaats met ruim 100 leerkrachten, ambtenaren/wethouders, kunstenaars/makers en cultuurcoaches uit Overijssel.
 
Na een welkomstwoord door senior adviseur van Cultuureducatie Rijnbrink (organisator van de Xpeditie) Karin Klomp vertelde de stadsdichter van Nijmegen Heidi Koren over wat nieuwsgierigheid volgens haar betekent; 'het risico aanvaarden dat je aanname niet klopt'.

In 5 groepen werden de deelnemers vervolgens door de beeldentuin geleid langs 5 optredens:
- Een mini-concert van Rata Kloppenburg over Russische poezië en muziek;
- Han van Hagen die vertelde over beelden uit de beeldentuin, en opdracht gaf tot het maken van foto's om een beeld meer te laten betekenen voor jezelf;
- Elout Hol van Theater Gnaffel die een bijzonder gesprek voerde met Mahatma Gandhi;
Irma Horstman gaf opdrachten, zowel individueel als in groepsverband, om stil te worden en je beter te kunnen concentreren op alles om je heen;
- Met Theater Sonnevanck werd geïmproviseerd met muziekinstrumenten en woorden met als resultaat een kort muziektheaterstuk.

Tekst gaat verder onder afbeelding
Publicatiedatum
Afbeelding bij Nieuwsgierigheid en verwondering in de beeldentuin

De enthousiaste verhalen tijdens en na de middag waren aanstekelijk. Er kwam klatergelach in de tuin, mensen lagen in het gras en maakten foto’s, maar zaten ook stil te luisteren naar muziek en theater.

Opmerkingen als ‘het was een cadeautje voor mijn geest’, ‘ik ben uit mijn comfortzone gestapt, en het was het waard!’ en ‘fantasie is leuk!’ kwamen voorbij.

De nieuwsgierigheid is aangezet en dat was precies de bedoeling!


Gisteren opende Rijnbrink de inschrijftermijn van CmK III, waarbij scholen in het werkgebied van cultuureducatie Rijnbrink zich tot 18 juni kunnen inschrijven voor een voucher voor kunst- en cultuuronderwijs.

Meer informatie is HIER te vinden.

Hier een of meerdere adviseurs