• Provincie, gemeenten of fondsen
  • Primair onderwijs
  • Voorgezet onderwijs
  • Cultuuraanbieder

Scouten van voorstellingen tijdens de presentatiedagen

De komende tijd staan verschillende presentatiedagen van landelijke impresariaten op het programma. Tijdens deze dagen tonen gezelschappen en impresariaten nieuwe voorstellingen voor seizoen 2020-2021. Voor scholen en intermediairs hét moment om voorstellingen te scouten die aansluiten bij hun visie op cultuureducatie.

Tekst gaat verder onder afbeelding
Datum
Afbeelding bij Scouten van voorstellingen tijdens de presentatiedagen

Verbeeldingskracht

Door leerlingen in aanraking te brengen met professionele voorstellingen, kunnen ze zich ontwikkelen tot actief publiek. Ze ontdekken nieuwe werelden, doen ervaringen op buiten hun comfort zone, laten zich inspireren, leren kijken met een open blik, komen in aanraking met schoonheid en leren omgaan met het onverwachte.

Waarom scouten?

Om juist die pareltjes te kunnen selecteren die zorgen voor verbeeldingskracht, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het professionele aanbod in Nederland. Alleen dan kun je een goede keuze maken die aansluit bij de visie op cultuureducatie van de school en bij de juiste doelgroep. Daarnaast willen scholen en intermediairs een overwogen keuze kunnen maken op basis van artistieke kwaliteit, diversiteit binnen een discipline, moeilijkheidsgraad per doelgroep en de praktische organisatorische vereisten van een voorstelling.

Presentatiedagen

Theaterbureau Frijns     11 januari          

Livestream vanuit theater Zuidplein en Rietveld theater

STT producties                 19 januari of een online variant

Verteltheater                   2 februari

Buro Bannink                    15 maart

Stip theaterproducties

Frontaal

Uit de kunst

Hier een of meerdere adviseurs