• Voorgezet onderwijs

Training: Cultuurcoördinator voortgezet onderwijs

Als cultuurcoördinator in het voortgezet onderwijs ben jij de spil voor goed cultuuronderwijs op jouw school. Met een hart voor leerlingen, kunst, erfgoed en media houd jij het overzicht over de inhoudelijke, relationele en operationele kwaliteit van het cultuuronderwijs. Vanaf september 2021 starten in vier regio’s de landelijke pilot trainingen cultuurcoördinator voortgezet onderwijs. In deze training ga je aan de slag om het cultuuronderwijs op jouw school naar een hoger plan te tillen. Het programma is momenteel nog in ontwikkeling. De richtprijs voor de training bedraagt €750,- per persoon. Meer weten over de (inhoud van) de training en hoe je je kunt aanmelden? Klik hier.

Tekst gaat verder onder afbeelding
Publicatiedatum
Afbeelding bij Training: Cultuurcoördinator voortgezet onderwijs

Til het cultuuronderwijs op jouw school naar een hoger plan

Voortgezet onderwijsscholen beschikken vaak al over een (kunstvak)docent met passie voor kunst en cultuur die de rol van coördinator vervult. Zij zijn het aanspreekpunt voor de financiële, inhoudelijke en/of praktische organisatie van cultuuronderwijs.
De borging van deze taak is doorgaans niet officieel vastgelegd en erkend. Ze zijn hier meestal niet voor opgeleid en moeten vaak zelf het wiel uitvinden. Deze docenten geven aan dat zij niet altijd de juiste positie en achtergrond hebben om een gedegen en breed gedragen bijdrage te leveren aan het kwalitatieve cultuurbeleid van de school.
Kortom: er is behoefte aan kennis en vaardigheden rondom: 

-het ontwikkelen van cultuurbeleid 

-het opzetten en onderhouden van relevante netwerken 

-het ontwikkelen en uitvoeren van doorlopende leerlijnen

-het creëren van draagvlak binnen de school en in de directe omgeving

Je leest alles over de training op de website van Cultuur Oost.

Als je vragen hebt over de training, kun je contact opnemen met Merel ten Elzen (gegevens onderaan de pagina).

Hier een of meerdere adviseurs