Vooruitkijken tijdens Xpeditie Cultuureducatie op 19 mei 2021

Rijnbrink organiseert jaarlijks een symposium over cultuureducatie in Overijssel. Het doel van het symposium is om na te denken over ontwikkelingen en beleid op het gebied van cultuureducatie. Xpeditie Cultuureducatie 2021 staat gepland op woensdag 19 mei en vindt dit jaar volledig online plaats. Deelname is gratis!

Tekst gaat verder onder afbeelding
Afbeelding bij Vooruitkijken tijdens Xpeditie Cultuureducatie op 19 mei 2021
Fotografie: Merel ten Elzen

Voor wie is de Xpeditie bedoeld?

Xpeditie Cultuureducatie is bedoeld voor de gemeentelijke overheid, het onderwijs (scholen, koepels: directies en leerkrachten, ICC’ers), culturele instellingen, cultuuraanbieders en cultuurcoaches/combinatiefunctionarissen. Maar natuurlijk is iedereen die geïnteresseerd is in cultuureducatie van harte welkom!

Terugblik

Samenwerken: vast en zeker! Dat was het thema van Xpeditie Cultuureducatie 2020. We stonden in 2020 op het punt om een cultuurbeleidsperiode af te sluiten en keken vooruit naar een nieuwe (2021-2024). Het symposium kon helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. 

Sinds vorig voorjaar is er veel veranderd. De nieuwe cultuurbeleidsperiode is aangebroken en we zitten middenin de uitwerking van de plannen voor de toekomst. We moeten leven met coronamaatregelen; soms worden ze versoepeld en dan weer aangescherpt. Dat brengt ook met zich mee dat we zoeken naar een andere manier om voorstellingen, workshops en symposia te organiseren.

Xpeditie Cultuureducatie 2021

Daarom gaan we Xpeditie Cultuureducatie 2021 ook anders aanpakken. Dit jaar is de Xpeditie helemaal digitaal. Verder zal er een programma voor PO én VO worden georganiseerd, waarschijnlijk op verschillende dagdelen. Daarnaast zijn er Xpedities Cultuureducatie – On Tour op andere data en locaties/via andere digitale kanalen. Hierover later meer. 

We kiezen voor een hoopvol thema. Vooruitkijken! Niet terugkijken of een pas op de plaats maken, maar vooruitkijken. Vooruitkijken naar de komende vier jaar cultuureducatie in Overijssel. Wat je nog meer kunt verwachten? Geïnspireerd raken door andere of onverwachte initiatieven, genieten van een online voorstelling, nadenken over onderwijs in de toekomst, kennismaken met mooie vormen van samenwerking en meer!

Xpeditie Cultuureducatie 2021 vindt plaats op woensdag 19 mei.  

Geïnteresseerd geworden? Je bent van harte uitgenodigd! Halverwege april vind je op deze website het gehele programma. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om je op deze site aan te melden voor de Xpeditie.

Hou deze website in de gaten voor updates en meer informatie.

Bekijk hier het programma van Xpeditie Cultuureducatie 2021.

Hier een of meerdere adviseurs