• Voorgezet onderwijs

Xpeditie Cultuureducatie krijgt ook een programma voor het voortgezet onderwijs

Anders dan voorgaande jaren, komt dit jaar ook het voortgezet onderwijs aan bod. We hebben ons programma opgesplitst in een deel voor primair onderwijs en een deel voor voortgezet onderwijs. De datum blijft ongewijzigd: beide programma’s vinden plaats op 19 mei 2021!

Tekst gaat verder onder afbeelding
Afbeelding bij Xpeditie Cultuureducatie krijgt ook een programma voor het voortgezet onderwijs
Beeld: Erik Franssen

Sneak peek: we lichten graag een klein tipje van de sluier op van het programma voor het voortgezet onderwijs. Op 19 mei laten we je onder meer kennismaken met Proeftuin Overijssel. Een zeer succesvol project waar inmiddels al 16 Overijsselse scholen in het voortgezet onderwijs aan hebben meegedaan (van praktijkonderwijs tot vwo).

Proeftuin Overijssel gaat uit van vragen die leven onder jongeren. Aan deze vragen – die inhoudelijk niet over kunst hoeven te gaan – worden cultuuraanbieders en kunstenaars gekoppeld. Gezamenlijk gaan de leerlingen met de kunstenaars een onderzoekstraject aan.

Hieronder een aantal voorbeelden van onderzoeksvragen uit eerdere proeftuinen:

- Kun je je zo vrij als een vogel voelen?

- Waarom hebben andere mensen zoveel moeite met ons autisme?

- Kun je kunst maken door te driften en te spinnen met een voertuig?

- Is de sfeer tijdens een voetbalwedstrijd cultureel bepaald?

Benieuwd geworden? Bekijk op onze Facebookpagina een korte impressie van Proeftuin Overijssel. Geen Facebook? Bekijk de teaser dan hier.

Vanaf september 2021 is het mogelijk om opnieuw mee te doen met Proeftuin Overijssel. Wil je als kunstprofessional, cultuuraanbieder of vanuit je school meer weten? Kom dan naar de Xpeditie en laat je verrassen. Halverwege april vind je op deze website het gehele programma. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om je op deze site aan te melden voor de Xpeditie.

Iedereen die interesse heeft is welkom om deel te nemen!

Lees hier meer over Xpeditie Cultuureducatie 2021.

Hier een of meerdere adviseurs